Terug
Geplaatst:
27 augustus 2024, 09:51

K&L

Fokkerij-Specialisten vertellen over onze melkveefokkerij-concepten ProCROSS en Viking Jersey.

K&L is een activiteit van Koole & Liebregts BV, opgericht in 1993. Het bedrijf verkoopt fokkerijconcepten zoals ProCROSS en VikingJersey en richt zich specifiek op het verkopen van sperma aan Nederlandse melkveehouders. K&L werkt samen met verschillende Franse KI-coöperaties, waaronder Coopex, Jura-Betail en Evolution en met de Scandinavische KI VikingGenetics. Samen houden zij een paar duizend stieren, wat K&L het grootste en breedste aanbod in de Nederlandse markt biedt. In de afgelopen vijf jaren heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt, waarbij zij jaarlijks ongeveer 150 tot 200 nieuwe klanten verwelkomen. Naast K&L heeft Koole & Liebregts BV ook activiteiten in de top Holstein fokkerij. GenHotel, een digitaal fokkerijplatform, levert veel fokmateriaal aan topfokkers en KI-verenigingen.

Heb je uitdagingen op het gebied van levensduur, arbeidsgemak, voerefficiëntie, kalvervitaliteit, vruchtbaarheid of flexibel produceren? Dan ben je toe aan een andere koe. Wij helpen je graag verder in dit proces.

ProCROSS
ProCROSS is een roterende driewegkruising met de melkrijkste rassen Viking Holstein, Montbéliarde en VikingRED. Deze drie rassen compenseren elkaars goede en mindere eigenschappen uitstekend. Door consequent de juiste volgorde van de drie rassen te hanteren wordt optimale heterosis bereikt en is inteelt verleden tijd.

ProCROSS:     8% betere voerefficiëntie

+ 147 dgn. levensduur

+ 10% vruchtbaarheid

– 26% gezondheidskosten

– 14% uitval

+ 33% saldo per koe

Viking Jersey

De kernkracht van de Viking Jerseys is een uitermate efficiënte productie door een kleine koe met zeer hoge gehaltes.

Viking Jersey:     15 – 35% betere voerefficiëntie

  • Langste levensduur
  • Hoogste melkprijs
  • Laagste uitstoot
  • Optimaal arbeidsgemak
  • Optimale benutting fosfaatquotum

 

Meer weten? Neem een kijkje op de website.